aktiviteter

vattensport, hiking och annat

Fiske

Foxen är en klarvattensjö med gott om öar och skär som kan bjuda sportfiskaren på stora utmaningar. Gäddfisket dominerar, både spinnfiske och trolling, men det finns även gott om abborre som tar fart när vattnet blir varmt. Tänk på att du måste ha fiskekort för att få fiska.

I kiosken finns glass och dricka samt lokalt hantverk från bland annat Gittas verkstad i Lennartsfors. 

Vi tar kort samt swishbetalning.

20220820_213130

Padelbana

Ny utomhus Padelbana från 2022, boka hos oss eller via MATCHi

Yoga & natur

Nytt för 2021 är vår nybyggda Yoga-plattform där du kan ta ett yogapass med instruktör eller bara för dig själv med utsikt över Foxen.

Möjligheter för att hålla yogaretreat. Ni är välkomna med förfrågan.

Naturen, som påminner om den i Minnesota och Wisconsin i USA, runt Töcksfors camping bjuder på oändliga möjligheter.

Här kan du ta en cykeltur eller vandra utmed sjön, vi har både traditionella cyklar, mountainbikes och elcyklar för uthyrning, eller cykla in till det närliggande köpcentrumet. Vill du utforska naturen från sjösidan kan du hyra stå upp-paddel, en vattensport där du står upp på en stor surfbräda och paddlar med en enbladig paddel.

äventyrsområde

Besök det nybyggda äventyrsområdet!
Här finns en stor grillplats högst upp på kullen, flera plattformar som kan användas för yoga eller meditation. Koppla av i vår vedeldade bastu med panoramafönster och underbar utsikt.

2022 planera vi vår första natur och yoga retreat.

Shopping och flera matställen finns inom gångavstånd. Här finns bland annat ett stort köpcentrum och den välrenommerade restaurangen Waterside samt ThorillsNordmarkens Destilleri, har provning av lokalproducerad whisky och snaps.

Mer information om Töcksfors finns här 

Båstnäs bilkyrkogård

Många av våra gäster stannar hos oss när de besöker den internationellt kända bilkyrkogården, Båstnäs. Den ligger ca. 25 minuters bilfärd längre bort. 

Mer information Båstnäs bilkyrkogård på Årjängs kommun.

Cykelleder

I närheten finns stora möjligheter för aktiv cykling, med olika terräng. Vi har e-bikes (elcyklar) för uthyrning. Den blivande Unionsleden via Moss-Karlstad kommer att passera oss.

Mer information om leder och cykeltips ges på plats.  

Vandring

Vandra själv, lugnt och skönt i naturen och plocka bär och svamp eller ta en längre guidad tur med Tine, certifierad naturguide.

Slussvandring, historiska Flyktingrutten från andra världskriget eller bara en skogstur.

Här finns många möjligheter.